İstanbul 4 Şubesi

Teşkilat Buluşması Ali Yalçın: Rahat Uyuyanın Canı Cehenneme

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube olarak Teşkilat Buluşması programımızı gerçekleştirdik. Toplantıda İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları lanetleyen Genel Başkan Ali Yalçın, “Bu dönemde rahat uyuyanın canı cehenneme” dedi
 

4 Nolu Şubemizin ev sahipliğinde Tuzla Ayyıldız Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Eğitim-Bir-Sen şube başkanları, İlçe milli eğitim müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Bilal Duran, İsrail’i ve terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında; “20’yeyakın farklı meslek grubuyla farklı etkinlikler düzenledik, okul müdürleri, müdür yardımcılarıyla bir araya geldik. 24 Kasım öğretmenler gününde tüm öğretmenler odamıza 500 kahve makinelerini hediye ettik. Tüm okullarımızın Filistin konusundaki çalışmalarına maddi manevi katkı sağladık. Yeni bir döneme girdiğimiz şu günlerde bu çalışmaların hızını daha da artıracağız” dedi.

YENİ BİR MÜFREDAT GETİRİYORUZ

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, bu ülkenin eğitim mücadelesinde beraber omuz omuza mücadele ettik. Geçmişte okul okul defalarca gittiğimiz, sahip çıktığımız, sendikamızla ilgili süreçlerde eğitim mücadelesinde binlerce idealci yetiştirdik, projeler ürettik ve gerçekten mücadele verdik. Bu süreçte sizleri hep yanımızda gördük ama işimiz bitmedi. Şimdi gündemimizde yine sendikamızı büyütmek var. Bu dönemde yeniden milli eğitim davasına hizmet etmek için müfredat değişikliğini konuşuyoruz. Bizi anlayacak bir bakanlık yapısı var önümüzdeki yıl müfredatın komple yenilendiği bizim yıllardır özlemini çektiğimiz bir müfredatın hayata geçmesi için çalışıyoruz. Öğretmen meslek kanunuyla eğitimcilerimizin birçok sorununu çözeceğiz. Yönetici atama yönetmeliğini değiştirerek ilk aşamada yeniden mülakatı getirerek okullara sahip çıkacağız.

GELECEĞİN MİMARLARISINIZ

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise konuşmasında şunları söyledi: “Bu ülke ve bu milletin ve gelecekteki bizim birlik ve beraberliğimiz için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu milleti bozmaya çalışan ülkemizi parçalamaya çalışanlara rabbim fırsat vermesin. Gazze’deki tavrı nedeniyle batı liberalizminin çöktüğü bir dönemi yaşıyoruz. Bize insan hakları, kadın, çocuk hakları, çevreye duyarlılık diye ortaya çıkanların hiçbirinin insana değer vermediği bir dünyada yaşıyoruz. Bu bağlamda eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Eğitim ve öğretimin toplumun geleceğini şekillendirmede ne kadar önemi olduğunu bilen biri olarak artık yeni yol haritasıyla ülkemizin milletimizin dünyada ki yerimizin gerçekten son on yıldır özellikle dış politikadaki farklı gelişmelerle beraber yeni yerlerin edinilmeye çalışıldığı bir dönemde bize çok iş düşüyor. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde bir üçüncü dünya savaşı inşallah çıkmazsa 2030’un ülkemizin gönül coğrafyamız için çok önemli olacağına inanıyorum. Siz gençlerimizi emanet alan bu toplumun gerçek mimarlarısınız. Sizin hak ve hukukunuzu koruyan ne varsa biz elimizden geleni yaparız.

EĞİTİM KENTİ TUZLA

Gençlere yaptığımız iç bir yatırımın boşa gitmeyeceğini düşünerek bütçemizin önemli bir kısmını eğitime harcamaktan mutluluk duyuyoruz. Erdemli olan davranışın da bu olduğuna inanıyorum. Bugün sizlerin yetiştirdiği gençlerin meyvesini 15-20 yıl sonra alacağız. Biz her noktada eğitimin ilk aşamasından son aşamasına kadar 12 yıldır 4000 öğrenciye burs dahil olmak üzere destek veriyoruz.  İnanıyoruz ki siz bu işi en iyi noktaya getireceksiniz. Biz 2009’da başladığımız bu vizyonla 2018’da gelişmişlik açısından 23’üncü sıradaydık bugün 18. sıraya yükseldik. Fikri olan gençlerimizi geleceğe hazırlamak açısından elimizden gelen tüm imkanları sunduk ve sanayi üniversite işbirliğiyle yeni bir adım atıyoruz. Eğitim olmadan bir şey olmaz. 

İSRAİL’E LANET OKUDU

Memur Sen ve Eğitim Bir sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasına İsrail’in Gazze’deki katliamlarına değinerek başladı. Bu dönemde ‘rahat uyuyanın canı cehenneme’ diyen Yalçın, “12 yaşında bir kız çocuğunu öldürdün tek arzum bir bebek öldürmekti diyen katil cani İsrail’e lanet olsun” dedi. Send ika olarak insanoğlunun haysiyetini ayakta tutmak için ilk günden itibaren Ankara’da STK’lar ile eylem yaptığını, 81 ilde basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ve 10 bin kişi ile yürüdüklerini kayd eden Yalçın şunları söyledi; “Dünyanın her yerinde din bağı olmayan insanlık ortak paydasıyla insanlar sokaklarda ses yükseltiyor Türkiye’de ne oldu ölü toprağı mı serpildi dediği anda bütün STK’lar bir araya gelerek Sakarya’dan başlayıp Anadolu’yu ayağa kaldırmak için harekete geçtik. Kayseri, Trabzon, Bursa, Konya’dan sesin yükselmesine katkı sunuyoruz. Gücümüz örgütlülüğümüzden kaynaklanıyor örgütlü olduğumuz için gücümüz fazla çıkıyor.  Zor bir zemin ve zamandayız. Bu coğrafyada olan biteni anlama noktasında bizim sıradan insanlar gibi olaya sığ bir şekilde bakma şansımız yok. Entelektüel kapasitesi yüksek bir teşkilatız. Olan biteni doğru okumak zorundayız. Coğrafyada 100 yıllık planın hayata geçirememenin sancısı tavan yapmış durum da.”

GÜÇLÜ DEVLET GÜÇLÜ KAMU HİZMETİ

Memur-Sen’in icraatlarıyla memurlar için öneli kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Yalçın, Unvan-yetki-sorumluluk-ücret- istihdam türü olmak üzere tüm boyutlarıyla kamu personel sistemini masaya yatıracak ve kamunun tomografisini çekeceğiz. Kamuda hizmetlerinin sunulması bakımından verimli, personel rejimi açısından etkili ve kamu görevlilerinin beklentilerine cevap verebilmesi açısından yeterli bir Kamu Personel Sistemi için akıl teri dökecek ve kapsamlı bir öneri setini ortaya çıkaracağız. Kamu personel sisteminde; toplu sözleşme masası dışında yapılan tekil düzenlemeler; unvan, yetki, maaş/ücret ve sorumluluk dengesini bozmuş, toplu sözleşme masasında sistemin düzeltilmesine yönelik teklifler ise karşılıksız kalmıştır. Söylenmek değil söylemek için genişten alıyor, bilgiyi disipline ederek ses ile birlikte sözü de yükseltmeyi seçiyoruz. Güçlü Devlet, Güçlü Kamu Hizmeti, Güçlü Kamu Hizmeti, Güçlü Kamu Görevlisi gerçeğini yansıtacak Kamu Personel Sistemi, Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonuyla uyumlu olarak düzenlensin istiyoruz. Akademik personel, mühendis, öğretmen, sağlık personeli, idari personel ve diğer kamu görevlilerinin unvan, görev, yetki ve sorumluluklarıyla uyumlu personel rejiminin bir bütün olarak ele alınması, geniş ve kapsamlı olarak değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi gerekmektedir. 2 Ocak’ta yılın ilk mesai günü ilk aşama olarak çalıştayımızla bir başlangıç yapacağız. İkinci aşamada 4 ay sürecek odak grup çalışmalarla, nitel görüşmeler, raporlamalar ve toplantılarla derinlemesine yürütülecek çalışma, Nisan ayında sonuç çalıştayı ile son şeklini bulacak” diye konuştu. Yalçın daha sonra Eğitim Bir Sen İstanbul 4'nolu şube ye son bir haftada üye olan yüz üyenin formunu İmzaladı.