İstanbul 4 Şubesi

YENİLİKLERİN SENDİKASI EĞİTİM-BİR SEN!

 

YENİLİKLERİN SENDİKASI EĞİTİM-BİR SEN…

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Maltepe Temsilciliği Okul Müdürleriyle Kocaeli Maşukiye’de kahvaltılı bir program düzenledi.

Toplantıya tam kadro katılan Eğitim-Bir Sen üyesi okul müdürlerinin yanı sıra Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Talat YAVUZ , Şube Başkan Yardımcıları Gökay YILMAZ, Bilal DURAN, Maltepe Eğitim-Bir Sen Temsilcisi Ramazan ESMEN ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN  katıldı.

Maltepe temsilcisi Ramazan ESMEN’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN ve Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Talat YAVUZ ‘un konuşmalarıyla devam etti.

Maltepe’ye atanan üyesi okul müdürlerinin yeni dönemde birlik beraberlik içinde çalışacaklarını umut ettiğini belirten İlçe Temsilcisi ESMEN, ‘Yeni atanan müdürleri okullarına çok önemli katkılarda bulunacak ve Maltepe’deki okullar eğitim öğretimde daha üst sıralara çıkacaktır’ dedi.

ÖNCE BEN OKUYORUM

Toplantı da söz alan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN kendisinin başlattığı ve örnek alınması gerektiğini düşündüğü ‘ÖNCE BEN OKUYORUM’ projesinden bahsetti. Bu projede önce kendisinin bir kitap okuyup kitabı tüm okul müdürlerine hediye ettiğini belirten KAPTAN; Okul müdürlerinin de kurumunda çalışan öğretmenlere hediye ederek birlikte okuma bilincinin daha iyi seviyelere ulaşması gerektiğini vurguladı.

SENDİKA OKULU-GENÇ-MEMUR SEN-YETİM PROJESİ

Toplantının son bölümünde söz alan Şube Başkanı Talat YAVUZ, fikir ve düşünceleriyle Türkiye’nin eğitim vizyonuna yön veren sendika olduklarını belirtti. Bu kapsamda yapacakları çalışmalarla yeni dönemde ‘SENDİKA OKULU’ adlı bir çalışma yapacaklarını,

Gençliğin giderek maneviyattan uzaklaştığı günümüz toplumundan bahseden YAVUZ, Memur-Sen’ in en önemli projesi olan Genç- Memur Sen’i  ilerleyen günlerde tüm okullarda yapacağı  çok önemli projelerle medeniyetini tanıyan, maneviyatla barışık nesiller yetişmesi için mücadele edeceklerini,

İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte yürütülen ‘ İYİLİKTE YARIŞAN SINIFLAR-HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ  VAR’  projesinin paydaşı olarak ‘Bu çalışmayı bir merhamet hareketi olarak tanımladıklarını ,merhamet hareketinde öncü öğretmenler olarak sınıflarla yetimleri buluşturacağız ve kısa sürede tüm sınıflarda uygulanması için elimizden  gelen tüm gayreti göstereceğiz’ diye konuştu.