İstanbul 4 Şubesi

Üyelerimizin ferdi kaza sigortası teminatını 50 bin TL’ye çıkardık

Eğitim-Bir-Sen olarak, üyelerimizi, hayatın içinde karşılaştıkları risklere karşı koruma altına almak amacıyla 2009 yılında başlattığımız ferdi kaza sigortası uygulamasını sürdürüyoruz.

GRI Sigorta A.Ş ile yaptığımız 50 bin TL teminatlı ferdi kaza sigortası anlaşması kapsamında üyelerimizi 30 Nisan 2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında sigortaladık.

Yapılan anlaşmayla deprem, sel, trafik kazası, yanardağ püskürmesi ve yer kayması, birdenbire ve beklenilmeyen bir şekilde intişar eden gazların teneffüsü, yanıklardan ve ani bir hareket neticesinde adale ve sinirlerin incinmesi, burkulması ve kopması, yılan veya haşerat sokması neticesinde husule gelen zehirlenmeler, ısırılma neticesinde meydana gelen kuduzdan mütevellit vefat hali veya cismani arızalar, deprem ve yanardağ püskürmesi, sel ve su basması ve yer kayması ferdi kaza sigortası poliçesi teminatı kapsamına alınmıştır.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, üyelerinin sevinçlerini paylaştıkları gibi hüzünlerini de paylaşmak, paylaşabilmek adına bu hizmeti önemsediklerini belirterek, “Ferdi kaza sigortasını başlattığımız 2009’dan bugüne kadar sigorta tarafından vefat eden üyelerimizin varislerine ve sürekli sakatlık sebebiyle üyelerimize 3 milyon 542 bin 771 TL teminat (Ferdi Kaza Sigortası Tazminatı) ödenmiştir” dedi.

Sendikal mevzuat gereği bu gibi durumlarda üyelerine herhangi bir yardımda bulunabilme imkânlarının olmadığını kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Üyelerimizin her türlü kaza ve afetlerden uzak olmaları en büyük temennimizdir. Ancak hayatın akışı içerisinde bu tür olaylar maalesef insanoğlunun başına gelebilmektedir. Sel felaketi, trafik kazaları, bir süre önce meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz üyelerimizi geri getirme imkânımız yok, ancak onların geride bıraktığı eşlerine ve çocuklarına ödediğimiz, ödeyeceğimiz ferdi kaza sigortası teminatları ile onlar için daha da zorlaşan hayatın yükünü az da olsa hafifletme imkânı buluyoruz. Allah’tan dileğim, hiçbir üyemizin kaza hâli yaşamamasıdır.”