İstanbul 4 Şubesi

ÖNCE KADIN ÖNCÜ KADIN...

ÖNCE KADIN ÖNCÜ KADIN….

 

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu ve  Maltepe Temsilciliğinin organize ettiği  8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadın üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

           

Kadınların Katılmadığı Bir Mücadele de Yutulan Lokma da Eksiktir!

 

Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Tanju YILMAZ;  ‘‘Bizler içerisinde bulunduğumuz toplum da temel insan haklarından kaynaklanan haklarımızın manevi iklimimizle birleşik  bir vaziyette özgün olarak toplumsal ve kamusal alanda yer alacağı incinmeden ve incitmeden ve özgürlüklerimizi başkalarının hayatının başladığı yere kadar kullanmak açık ve gizli barikatları yıkmak istiyoruz. Bunun için eşit vatandaşlık ve eşit temsil noktasında haklarımızın takipçisiyiz.

Hızla artan kadın cinayetleri ve şiddet konusunda devlet acil ve kalıcı önlemler almak zorunda olup kadın konusunda toplumda oluşan vicdan tahribatını tedavi etmelidir. Kadın konusu siyasi polemik malzemesi yapılmamalıdır. Kadınların tamamını kapsayan her toplumsal katmanı her sosyal tabanı içine alan kuşatıcılıkta onların eğitim, sağlık sosyal ve ekonomik sorunlarını giderici, toplumsal itibarlarını koruyucu tedbirler alınmalıdır’’ dedi.

 

Kadının Merhamet Elini Güçlendirmeliyiz!

 

Şube Başkanı Talat YAVUZ; ‘’Kadını metalaştıran zihniyete karşı kadında farkındalık oluşturmak, üreten ve ürettiğini bereketli kılan kadının merhametli elini güçlendirmek için eğitim şartları iyileştirilmelidir.

Topluma rol-model olarak sunulan modern kadın tipine karşılık, kendi değerleriyle beslenmiş, inanç- bilgi ve kültürle donanmış kadın tipinin örnek olarak kendini ifade edebilmesi için kadınlar desteklenmelidir’’ dedi.  

 

Eğitim-Bir Sen Maltepe İlçe Temsilciliği adına konuşan Ahmet Tamer KAMBER;  ‘’Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, kadın üyelere katılımlarından dolayı teşekkür ettiklerini ve  bu vesileyle biraya geldiğimiz başta üyelerimiz  kadın çalışanlar olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz’’ diyerek sözlerine son verdi.